Folkrådsledare gripen och minnessten raserad

wooing-people-to-the-maoist-fold-174

På bilden syns soldater ur naxaliternas armé som gör en hälsning framför en av deras minnesstenar som byggts till minnet av de som dödats av myndigheterna. Det är en sådan minnessten som militären har rivit.

Den indiska militären rapporterar på sedvanligt vis om sina aktiviteter. Karaktäristiskt är att de ständigt rapporterar framgångar i kriget mot sina motståndare i centralindien. Naxaliterna bygger upp folkråd (folkregeringen = Janatana Sarkars) och militären menar sig ha gripit en person som är vald till ett folkråd av befolkningen i området. De skriver även att de har rivit en av naxaliternas rödmålade minnesstenar som rests till minne av som har dödats av militären. Dessa åtgärder lär inte öka militärens populäritet i området.

Naxal Arrested in Kondagaon District of Chhattisgarh

RAIPUR | JUL 11, 2013

Based on the information provided by , the arrested Naxal, security forces also demolished a commemorative plaque put up by the ultras to honour their slain comrades, police added.

Rawat (35), was Vice President of self-styled ‘Janatana Sarkar’ wing of the outlawed Communist Party of India (Maoist), police said.

He was nabbed from a jungle between Badgai and Korohbeda villages last evening, Kondagaon Additional Superintendent of Police Surjit Atri told PTI over phone.

“Police search party also found a Naxal memorial based on the input by Rawat in the nearby dense forest and destroyed it,” the ASP said.

According to the ASP, Rawat was active in the Naxal movement since 2004 and served in the Barda dalam. He was involved in several cases of loot, arson, murder, booth-capturing during polls, etc, Atri said.

This entry was posted in Chhattisgarh, Krig, Kriget i centralindien and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 thoughts on “Folkrådsledare gripen och minnessten raserad

  1. Pia Elisabeth Hanzén

    Om den Indiska regeringen tror att de kan minimera Naxaliterna på det här viset har de totalt fel. Detta leder med all sannorlikhet till en tillströmning av människor som fått nog. Hälsningar Pia Hanzén

    Reply
  2. indiensolidaritet Post author

    Säkert ansluter sig allt fler, men det finns nog en risk att de tömmer skogarna på folk med “järnnäven” som Jan Myrdal brukar prata om.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.