Minns ni tågolyckan som naxaliterna anklagades för?

indiatrain_doomsday_maoist_deny_involvment_revolution_india_cpi-maoist_communismIndiska maoister dementerar
Ett uttalande från Indiens revolutionära demokratiska front (RDF) säger bl.a.:28 maj 2010 kolliderade Gnaneshwariexpressen och ett godståg nära Kharagpur i Västbengalen. 80 människor dödades och 200 skadades i tragedin som media har tillskrivit CPI (maoisterna) och Folkets kommitté mot polisens grymheter (PCAPA).

Det är viktigt att understryka att Indiens inrikesminister P. Chidambaram har vägrat att skylla olyckan på CPI (maoisterna) och har också meddelat att det inte fanns några tecken på att någon bomb orsakat olyckan.

Vissa allmänt spridda tidningar i Indien som The Hindu anklagar på ledarplats maoisterna för händelsen. Frågan är nu om klargörandena från CPI (maoisterna) och PCAPA får dessa mediaföretag att dra tillbaka sina falska historier och ge fakta? (Hindustan Times publicerade 29/5 maoisternas dementi).

Däremot har maoisterna tagit på sig ansvaret för den s k Dantewadaolyckan, där civila omkom när de färdades med samma buss som en polisstyrka. Maoisterna har uppmanat civila att inte färdas med samma bussar som poliser, men i det här fallet hade de tvingats till detta om förolyckades när en landmina exploderade.

http://icawpi.org/en/peoples-resistance/statements/467-both-the-cpi-maoist-and-pcapa-have-denied-their-involvement-in-the-friday-train-derailment 

Hämtat från Nyhetsbanken
This entry was posted in Notiser. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.