Apor jagar apor

OK, den här notisen är lite udda men innehåller kunskap som inte bör undanhållas allmänheten. Enligt pressrapporter har man problem med apor i regeringskvarteren i New Delhi. Små besvärliga rhesusapor invaderar kontoren, ställer till med oreda i byråkraternas papper och kan till och med bitas. En stackars tjänsteman dog vid ett sådant överfall.

Lösning? Man hyr in en man med en större och muskulösare apa, en langur, och langurens jobb är helt enkelt att gå in och rensa och jaga bort de mindre bråkstakarna. Men det tycks vara utan våldsamheter och blodbad: på natten huserar rhesusgänget i regeringskvarteren, på dagarna kommer langurpatrullen och kör bort dem, och så håller man på. Langurskötaren sägs ha hyfsat betalt för jobbet också.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.