Indiska myndigheter använder vår facebookprofil (se deras falska chat)

Igår så skickade en indisk facebookvän bilder på mördade och våldtagna naxalitkvinnor via chatten på facebook. När jag scrollade upp såg jag att “jag” hade chattat med honom tidigare. Det är bara det att “jag” inte är “jag”. Falskchattaren erbjuder i chatten ovan att skicka en rapport av CPI(maoist) från ett naxalitstödmöte i Milano i Italien. Det finns en längre text som CPI(maoist) har skrivit till mötet men någon rapport från mötet verkar inte har publicerats av dem på nätet och det kommer de nog inte heller att göra. De var säkert inte ens där.

Varför gör de på detta viset?
I chatten frågar de efter vår facebookväns mailadress. Svaret på gåtan finns nog där. En svensk vän skickade oss nämligen den 11 december ett svar på ett mail som vi aldrig har skickat. I detta mail fanns filer bifogade. Vi har tidigare fått oss tillskickat mail med “maoist-dokument” i word-format bifogat som har innehållit några konstiga exe-filer som har velat installera sig på datorn. Tanken är förmodligen att försöka förmå folk att självmant installera spionprogram som kan skicka loggar med knapptryckningar så att de kan få in så mycket och så bra information som möjligt.

Klantskallar tränade av Mossad
Det är verkligen inga datasnillen som har sysslat med att spionera. Snarare verkar det som de har en massa praktikanter som försöker samla information. Hade de varit skickliga så skulle vi naturligtvis inte märkt att de spionerade. Det pucko som inte har raderat chatloggen på facebook borde de sparka och metoden att skicka falska mail med wordfiler som egentligen är exe-filer verkar egendomligt ålderdomlig och så konstig att t.o.m. min gamla mormor skulle reagera framför datorn.  Det är kanske israeliska Mossad som har tränat dem. Borde de byta leverantör av utbildningstjänster? Mossad verkar inte riktigt “up to date”. Men är det kanske meningen att den indiska staten skall vara usel på cyberkrigföring? Det ligger liksom inbyggt i det imperialistiska projektet att halvkolonierna inte skall få vara riktigt duktiga och självständiga (allt du har hört om “IT-undret” i Indien stämmer inte).

Sätt fart och använd facebook och mailen ännu mer
Avslutningsvis. Det ständiga talet om “övervakningssamhället” och storebror gör att en del folk inte vill använda tekniken. Det är synd. Vi tänker tvärtom. Använd dessa kanaler ännu mer och reta upp storebror. Bombardera allmänheten med politiska och kritiska artiklar.  Facebook är riktigt bra för att sprida politiska budskap och slutar vi så blir det bara en flod av liberala och rasistiska länkar kvar. Så sätt fart och posta länkar till denna artikel och om ni vill chatta med oss eller undrar över något mail så be om vårt nummer så att ni kan kolla att det verkligen är vi.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.