Våga inte spela upprorisk musik!

Lyssna på deltstatsministerns hatiska tal

Kvinnan som håller tal är Mamata Banerjee som grundade partiet All India Trinamool Congress 1997 och blev dess ordförande. Partiet uppstod efter en splittring av Kongresspartiet. Idag är hon chefsminister i Västbengalen där Calcutta (Kolkata) ligger. Hon brukar kallas “Didi” (vilket betyder äldre syster). I mainstreammedia brukar hon sägas lida av “storhetsvansinne” och sägs vara “excentrisk och populistisk”.

 

I november 2011 lär hon ha varit drivande i mordet på naxalitledaren Kishenji. Detta föregicks av att hon ett år tidigare då hon inte satt vid makten beklagade sig över att en annan naxalitledare (Azad) blev dödad på ett liknande sätt. Hon uppmuntrar idag bildande av paramilitära grupper på landsbygden som en del av Operation Green Hunt.

This entry was posted in Indien, Kultur, Musik, Parlamentariskt. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.