Ännu en folkledare arresterad

Abhaya-Sahu1

Abhay Sahu är ledare för rörelsen  (Posco Pratirodh Sangram Samiti, PPSS) som kämpar mot bygget av POSCOs stålverk i delstaten Odisha. POSCO är ett sydkoreansk företag och världens fjärde största ståltillverkare. I februari 2012 började myndigheterna att fördriva befolkningen i området, där stålverksbygget pågår, med hjälp av polis och paramilitär.

Nyligen genomfördes ett bombattentat mot bygget av stålverket och myndigheterna verkar vilja lägga skulden för detta på Abhay. Abhay har tidigare varit arresterad men har släppts mot borgen. Den 13 maj arresterades han igen på flygplatsen i Bhubaneshwar. Enligt de indiska myndigheterna är stålverksbygget, för närvarande, den största investeringen i Indien. Myndigheterna i Indien har de senaste åren gått till allt hårdare angrepp mot folkrörelsen och många talar nu om ett ”tyst undantagstillstånd”. Detta påverkar inte nämnvärt bilden av Indien i finanskapitalets internationella medier där Indien utmålas som ett land som är på rätt spår. Någon klok person kanske frågar sig: rätt för vem?

http://en.wikipedia.org/wiki/POSCO

http://sanhati.com/articles/6808/

This entry was posted in Anti-storbolag, Folkrörelsen and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.