10 naxaliter giftmördade?

Indiska medier rapporterade att hårda strider utbrutit i Chatra-distriktet mellan naxaliter och militär i delstaten Jharkhand den 27 mars och att de pågick till nästa dag. Vid en närmre granskning visar det sig att mycket som rapporteras i medierna inte verkar stämma.

Den indiska militären har nämligen inga skadade eller döda. Istället är det mycket som tyder på att dödspatrull som kallas Tritiya Prastuti Committee (TPC) har varit i farten. Denna grupp består bland annat av personer som lämnat dåvarande Maoist Communist Centre of India 2001 och som sedermera har kommit att betalas och beväpnas av myndigheterna. De har utövat verklig terror mot befolkningen i flera distrikt med kidnappningar, utpressning och tortyr. I medierna kallas de “maoister” men fungerar precis som de andra paramilitära gruppen som finns i andra delstater.

Enligt organisationen Revolutionary Democratic Front så har sannolikt naxaliterna förgiftats av någon medlem i TPC och de har sedan angripits av 200 militärer som har avrättat 10 av dem och tagit 25 till fånga. Dessa 25 ligger nu mycket illa till och risken är att de kommer att avrättas om deras öde inte uppmärksammas.

This entry was posted in Notiser and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.