78 knivhugg!

Mahendra Karma med sina para-militärer.

Mahendra Karma med sina paramilitärer

En bekant hörde av sig och berättade att han hade hört att de grymma naxaliterna hade huggit en politiker med 78 knivhugg. Det hela handlar naturligtvis om bakhållet mot kongresspartimedlemmen Mahendra Karma som organiserade den bannlysta Salwa Judum-kampanjen som drev 100 ooo-tals på flykten. 

När jag skulle samla in material till att skriva några rader om detta läste jag ett stort antal artiklar men ingenstans hittade jag någon information om att Mahendra Karma skulle blivit huggen vansinnigt många gånger av vansinniga kvinnor. Nu lyckades google hitta en DN-artikel som numera är bortplockad och men med  hjälp av den inledande raderna i den fann jag den indiska källan. Times of India skriver att kvinnliga gerillasoldater hade tagit Mahendra Karma till sidan och frågat honom om han ville äta en sista måltid eller ta på sig rena kläder varefter de sköt honom. Enligt tidningen skulle de sedan ha huggit honom 78 gånger. Inte helt logiskt men den som vill får naturligtvis tro på det. /Erik

This entry was posted in Allmän opinion, Chhattisgarh, Kriget i centralindien. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.