Kreml beställer skrivmaskiner

Nyhetsbanken

Kremls väktarstyrka, med uppgift att skydda Rysslands president och andra högt uppsatta tjänstemän, har beställt 20 stycken gammaldags, men elektriska bärbara skrivmaskiner, rapporteras på den officiella hemsidan hemsida, zakupki.gov.ru.

Meddelandet har utlöste en våg av mediaspekulationer om att den ryska makteliten nu tänker försvara sig mot amerikanska NSA:s övervakningsprogram.

“Efter rapporter om att Dmitrij Medvedev fått sin telefon, email etc scannad under sitt besök på G20-toppmötet i London i fjol, har det beslutats att arbeta mer med pappersdokument “, säger en icke namngiven källa till Izvestija.

Kreml har beställt skrivmaskiner som kan skriva med både ryska och latinska typsnitt. Utrustningen som ska vara tillverkad senast 2012 kostar  drygt 486 000 rubel (120 000 kronor).

En annan intern källa säger att de gammaldags skrivmaskinerna aldrig tagits ur bruk i Kreml. Traditionella skrivmaskiner är “en vanlig metod för att säkra information.” Det var helt enkelt dags att köpa nya eftersom den gamla utrustningen var föråldrad.

Russia today

This entry was posted in Östasien, Ryssland. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.