Norska Indiensolidaritet håller Bergenföredrag om inbördeskriget i Indien

1009704_10153114676560319_1225088699_o

Seminar i Bergen

9. September kl. 18:00 holder Indiasolidaritet i Bergen seminaret «Borgerkrig i India». Seminaret vil belyse årsakene til at det har oppstått en væpnet bevegelse, og hvorfor det er legitimt å støtte denne.Seminaret vil være på studentsenteret, 3 etasje, seminarrom A.

Først vil vi ha en innledning som beskriver bakgrunnen for krigen og utviklingen av naxalittbevegelsen. Innledningen vil belyse temaer som:
-Hvorfor valgte naxalittene å organisere en egen hær?
-Hvordan er naxalittene organisert ellers? Styresett, demokrati osv
-Hvordan takler den indiske staten utfordringen?
-Kritikk og mediefremstilling

Vi skal også holde innledningen «Hvorfor støtte naxalittene?»
Denne innledningen vil være en kritikk av vestlige idealer og et forsvar for revolusjonær virksomhet.

Vi skal også vise tre kortfilmer. I den ene minidokumentaren «Indias red tide» følger vi geriljasoldater  ute i jungelen og årsakene til krigen blir  belyst. CNN-intervjuet av den indiske forfatteren Arundhati Roy tar opp kritikk av den indiske statens demokrati og urettferdighet og om det er legitimt av en bevegelse å forsvare seg med våpen. Vi skal også vise et klipp om den fengslede stammekvinnen Soni Sori, som ble satt i fengsel og utsatt for seksuell tortur etter anklager om støtte til naxalittene. Etterpå inviterer vi til spørsmål og debatt.

Nord/Sør-Seminarer

Seminaret er en del av Nord/Sør-seminarer.  Nord/Sør er en seminarrekke arrangert av SAIH, Attac, Framtiden i våre hender, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Changemaker, Latin-Amerikagruppene i Norge, Re:act og Indiasolidaritet.

Nord/Sør-seminarer tilbyr foredrag, debatter, innlegg og lignende som setter fokus på Nord/Sør-problematikk hver mandag i Bergen.

This entry was posted in Naxaliterna, Norge and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.