Kommer naxaliterna stärkas av en kommande ny delstat (Telengana)

20140210_114235Det förs just nu en debatt i det indiska parlamentet om Telengana-området skall få bli en egen delstat. Den kommer i såfall uppstå som en utbrytning ur Andrah Pradesh. Motståndarna är särskilt arga på att den nya delstaten kommer att få industristaden Hyderabad. En del politiker varnar för att det kommer att bli svårare att slå ner naxalitrörelsen som har funnits där sedan 70-talet. En aspekt som de varnar för är att antalet poliser som kan koncentreras blir färre. Men centralregeringen brukar inte dra sig för att skicka anti-upprorsstyrkorna i CRPF så frågan är om det verkligen är ett problem för dem?

Ett sidospår. I en artikel om ämnet uttalar sig ex-naxaliten Reddy som påstår sig ha fått träning av den mördade naxalitledaren Kishenji i Dandakaranya 1979. Men enligt flera källor så kom den första lilla gruppen naxaliter dit först i juni 1980.  Vem är den där Reddy egentligen? Minns han fel eller ljuger han?

This entry was posted in Naxaliterna, Notiser, Nyheter. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.