Ny hemsida på tyska

2013-04-17 23_54

 

Solidaritetsrörelsen för det indiska folkets kamp mot imperialism och feodalism i Europa är fortsatt svag, därför är det kul att det dyker upp en ny sida på tyska som lyfter fram naxaliternas kamp.

Det som först slår en först när man besöker den nya hemsidan är sidhuvudet där de har valt en bild med gerillasoldater som står uppradade och som förmedlar känslan av styrka och disciplin. Bilden är tagen på CPI(maoist):s 9:e kongress som genomfördes i februari 2007 (de räknar sin 8:e kongress som den som CPIml höll 1970 innan partiet splittrades).

Hemsidan sköts av Alliansen Mot Imperialistisk Aggression (Hamburg) “med stöd av olika politiska grupper och individer från det tyska språkområdet“. AMIA (Hamburg) är samma organisation som arrangerade den framgångsrika stödkonferensen för naxalitörelsen som hölls i november förra året.  AMIA skriver att de har för avsikt att översätta olika dokument om naxalitrörelsen från engelska till tyska vilket är viktigt eftersom “tyskarna” lär begripa engelska i långt mindre omfattning än man generellt gör i Sverige. De har en tydlig länk till Jan Myrdals bok (Roter Stern über Indien) på förstasidan som kan köpas på tyska från förlaget Zambon för 12 Euro.

Heja indienvännerna i Tyskland!

 

This entry was posted in Solidaritet, Tyskland and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.