Psykbryt för svenska imperialistkrigare

2014-03-06 17_10_37-Krigaren 2 mars kl 15_03 - P1 Dokumentär _ Sveriges Radio

“– Jag stod ut med brinnande krig i främmande land. Men när det civila mörkret sluter sig runt mig, då står jag inte ut. Och det är det kriget jag utkämpar idag, säger Kongo som tjänstgjorde i Afghanistan 2010.

Hans bästa vän, Kenneth Wallin dog när deras bil körde på en nergrävd bomb under ett uppdrag i Afghanistan sommaren 2010. Hemma i Sverige försöker han leva ett vardagsliv med jobb och flickvän. Men han plågas av flashbacks, förhållandet tar slut och han hamnar på psyket.

Idag lever Kongo isolerad i sin lägenhet med persiennerna neddragna. Han ser hot överallt och är rädd för att gå ut. Han är kritisk till att han inte fått den hjälp han behöver efter sina upplevelser i Afghanistan.

Detta är det första programmet i serien ”När soldaten kommer hem”. Här nere kan du lyssna på fler program i serien.”

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/332169?programid=909

This entry was posted in Notiser, Svensk imperialism. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.