Har du varit i Skillingaryd?

unnamedDalit Freedom Network som arbetar med att informera om daliternas situation kommer snart att hålla sin årskonferens.

“Har du varit i Skillingaryd?

Oavsett vilket så är det nu inte ens en månad kvar till Dalit Freedom Networks årskonferens i just Skillingaryd. Vi välkomnar alla medlemmar och intresserade till våra samlingar som hålls i Missionskyrkan (vägbeskrivning finns HÄR). Årskonferensen har temat RINGAR PÅ VATTNET, vilket syftar på att en liten droppe i havet kan skapa ringar på vattnet som växer och når vidare. Det finns så många sätt som vi var och en kan göra stor skillnad för andra. Vi kan skapa ringar på vattnet, individuellt och i grupp.Missa inte möjligheten att få lyssna till Victor John som är född och uppvuxen i Indien men som nu har sin bas i Örebro tillsammans med sin fru Solevi. Under större delen av livet har de bott i Uttar Pradesh i norra Indien. Först arbetade Victor i en församling i Gorakhpur i tio år, men sedan gick han över till att arbeta med en folkgrupp som talar bhojpuri. De sociala behoven var stora. Han var med om att starta ASSI (Asian Sahyogi Sanstha India), en hjälporganisation som bland annat hjälper järnvägsbarn bort från missbruk och kriminalitet med hjälp av skolgång och arbete. De arbetar och med så kallade Community Learning Centres. Mer om detta får vi höra i årsmötets seminarier.

Så här ser programmet för lördagen ut:
13.00  LUNCH  Anmälan till dan.ringberg@dalitfreedom.se, eller 070-6006188
14.30  ÅRSMÖTE med sedvanliga förhandlingar och val
16.00 Seminarium 1 – Daliternas frigörelse, hur sprids den?
18.00 Seminarium 2 – Ett samhälles förändring – med fokus på bhojpurifolket.
Vi ska också dricka kaffe under eftermiddagen och få tid för en kvällssmörgås. Victor John predikar också i gudstjänsten i Skillingaryd på söndagen kl. 10.00.”

This entry was posted in Solidaritet, Sverige. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.