Tisdag 22 april 18.00 ABF-huset: Falluja – Iraks Guernica

Falluja – Iraks Guernica

10 år efter USA:s förödande angrepp på staden

Dr Samira Alani, Ross Caputi, Maj Wechselmann m.fl.

Tio år efter USA:s förödande angrepp på den irakiska staden Falluja, visar vi den gripande dokumentärfilmen Fear not the Path of Truth av den amerikanske f.d. marinsoldaten Ross Caputi med efterord av Maj Wechselmann.

Marinsoldaten Ross Caputi deltog i USA:s andra stora angrepp på Falluja i november 2004. USA använde såväl uranvapen, vit fosfor som splitterbomber mot civilbefolkningen vid detta anfall. Ross Caputi gör i sin film upp med lögnerna om kriget i sin sökan efter sanningen. Under sin resa som leder fram till 2013, intervjuar han även många kunniga och intressanta personligheter som Noam Chomsky.

Denna dokumentär handlar om mitt liv efter mina erfarenheter i Falluja och min kamp för att ta reda på sanningen om vad jag deltagit i bortom all propaganda. Men det är också en dokumentärfilm om Falluja, folket som bor där och de mänskliga följderna av USA:s utrikespolitik i deras stad. – Ross Caputi

Innan filmen så visas personliga hälsningar från filmens regissör samt Dr. Samira Alani, chef för avdelningen för nyfödda med svåra genetiska skador på allmänna sjukhuset i Falluja. Efter filmen kommenterar filmaren Maj Wechselmann och bjuder in till diskussion.

 

ARRANGÖR

ABF Stockholm och Irak Solidaritet

This entry was posted in Irak, Notiser, Solidaritet, Sverige. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.