Jan Myrdal i Aftonbladet: Ta ansvar för Saibabas öde!

Ta ansvar för Saibabas öde!

Rullstolsbunden professor fängslad i Indien trots protester

Den 9 maj 2014 kom polis från Maharashtra till Delhi där de grep professorG N Saibaba i hans hem. Utan att ge honom möjlighet att ta kontakt med advokat bortförde de honom till Nagpur där han sedan dess sitter fängslad. Saibaba är en välkänd medborgarrättsaktivist som aktivt upplyst om juridiska, polisiära och militära övergrepp såväl mot ursprungsbefolkning och kastlösa som i Kashmir. Han anklagas därför enligt den ökända ”Unlawful Activities Prevention Act” (”UAPA”) för att vara hemlig medlem av deti Indien förbjudna maoistiska kommunistpartiet.

This entry was posted in Allmän opinion, Solidaritet, Sverige. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.