Nu finns vi som lokalavdelning i Stockholm

Hallå!
Detta är första gången jag skriver på denna blogg. Jag kan be att få berätta att nu finns Indiensolidaritet Stockholm vilket var på tiden.
Vi har börjat komma igång, igår stod vi och delade ut flygblad vid Slussen. Nu ska vi också börja lägga upp nyheter på vår Youtubekanal, och den första nyhetssändningen ligger uppe.

Vi har också en egen emailadress till lokalavdelningen i Stockholm. Jag lägger ut protokollet ifrån gårdagens möte här.

Indiensolidaritet Stockholm21-01-13Närvarande: Sebastian, Sköldpeter, Rakel, Erik och Muhammed.
Klockan 17:00 samlades alla vid Slussen och delade ut ca. 200 flygblad. Sköldpeter avvek efter ett tag men då fortsatte resten att dela ut flygbladen. När vi hade ungefär 5 kvar började vi gå till restuarant Mest och vi delade ut resten av flygbladen på vägen.

När vi kom fram till Mest så diskuterade vi flygbladsutdelningen,  alla var eniga om att det var kyligt och att det är bättre att dela ut flygblad när det är lite varmare.  Det framfördes även förslag om platser vi skulle kunna dela ut flygblad på en annan gång, samt hur man skulle kunna göra för att dra till sig blickarna. Alla var eniga om plakat med bilder och passande texter till. Rakel fick uppdraget att söka upp sorgliga bilder på barnarbetare som man skulle kunna sätta upp på plakaten. Erik föreslog att vi också skulle kunna sätta upp träskivor på Götgatan där många människor går varje dag. Muhammed bestämde att vi skulle nästa gång, liksom denna gång, vara vid Slussen och dela ut flygblad, gången efter det skulle vi prova att vara i Farsta, Rakel ombads att kolla upp öppettider på det hinduiska templet i Farsta så att vi kan stå i närheten och dela ut flygblad, detta ska dock inte ske på måndagar eftersom att det krockar med kamraters arbete/skola.
Sebastian och Muhammed ska tillverka plakaten vi ska använda. Medborgarplatsen var också ett förslag på där vi kan stå. Erik pratade även om att vi ska informera mer om NGO-organisationerna i Indien och hur de exploaterar människorna och tar pengarna som skickas ifrån Sverige till den sk. välgörenheten när vi får frågan om vad vi kan göra för att påverka.
De flesta var även eniga när Erik pratade om Indiens vänsterrörelse som är den starkaste i hela världen till skillnad ifrån den svenska vänsterrörelsen. Detta vill vi också berätta om istället för att vara en organisation som bara vill få folk att tycka synd om människor. Vi vill också uppmärksamma folket om vad den indiska militären gör för att det kan få militären att ligga lite lågt.
Efter att vi hade fikat och pratat så spelades nyheter in för att läggas ut på vår Youtubekanal  med Rakel som nyhetsankare, nyheterna ligger nu ute på kanalen.Efter det så pratade Sebastian om Peter Chalk ifrån Uppsala som vill träffa oss och utbyta information med oss om tamiltigrar samt naxaliters begravningsritualer. Det lutar åt att vi ska bjuda hit Peter Chalk till Stockholm den 16 februari, detta är dock inte spikat.
Sebastian skulle kolla upp mer om begravningsritualerna, Muhammed skulle ta reda på mer info om de vunna striderna över tamiltigrarna, Rakel skulle ta reda på mer om tamiltigrarnas historia och Erik om tamiltigrarna och naxaliternas åsikter om varandra och detta ska de ha läst på fram tills på måndag.
Rakel ska även börja skriva ut nyheter och andra inlägg på Indiensolidaritets blogg.
Måndagen 28-01-13 så träffas vi återigen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.