Kabir Suman i en tonsatt dikt om kriget mot folket

Kabir Suman (född 16 Mars, 1949) är en Kolkata-baserad modern bengalisångare och låtskrivare, musiker, poet, journalist, politisk aktivistTV-presentatöroch ibland skådespelare Sedan maj 2009  är han delstatsparlamentsledamot i Indien efter att ha blivit vald från Jadavpur valkretsen i Kolkata för partiet Trinamool. Han bytte namn från Suman Chattopadhyay till Kabir Sumannär han konverterade till islam. Han blev känd på 1990-talet med album som Tomake Chai (Bangla:তোমাকে চাই I Want You). Och Boshe Anko (Bangla: বসে আঁকো Sit-and-Draw).


LÄS MER OM DENNA INDISKA PERSONLIGHET HÄR (ta en nypa salt):
http://en.wikipedia.org/wiki/Kabir_Suman
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.