Maoister på Facebook och Twitter?

Här på bloggen har tidigare vid flera tillfällen uttryckts tvivel på att det blir något med fredsförhandlingar i Västbengalen. De senaste uttalandena av Västbengalens chefsminister Mamata Banerjee ändrar knappast den bilden. “Maoisterna försöker döda mej” hävdar hon, och säger också att mystiska personer setts smyga runt hennes hus. Förmodligen lever hennes lokala representanter som är ute i Jangalmahal, den stora djungeln, betydligt farligare. Men då rör det sig inte bara om angrepp från maoister, utan även inbördes strider i Banerjees parti Trinamoolkongressen och dödliga uppgörelser mellan Trinamool och det tidigare regeringspartiet CPM. Anklagelserna mot Banerjee för att hon backat från flera vallöften (att dra tillbaka trupperna från Jangalmahal och släppa politiska fångar) kommenterar hon dock inte. Frågan är om man därmed kan avskriva allt tal om förhandlingar, eller om det kommer nya anbud, även om Banerjee nu verbalt angriper “maffian” i Jangalmahal i stället för maoisterna direkt.

Vidare hävdar chefsministern att maoisterna är aktiva på Facebook och Twitter för att värva anhängare, men att hon verkligen inte luras av det utan håller koll på vad som där händer. Bakom detta verkar ligga en stor oro för att studenter på universiteten skall gå med i den revolutionära rörelsen. De stödjer ju uppenbarligen redan den kamp som förs i djungelområdena.

This entry was posted in CPM, Mamata Banerjee, Trinamoolkongressen, Västbengalen. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.