USA-diplomater fattar illa?

Det är synd om USA:s diplomater runtom i världen, eller om vi nu skall säga att det är synd om de lokala politiker de möter och vars uttalanden de rapporterar om hem. Nu har det hänt igen: indiska politiker som tillhör det så kallade marxistiska kommunistpartiet CPM:s ledning i delstaten Kerala säger angående dokument som Wikileaks släppt:

… the whole Wikileaks expose was a case of lost in translation, with the concerned US officials, who reported back to their bosses in Washington, failing to grasp the nuances of what the CPM leaders had actually sought in the meetings.

Vad som hänt är att CPM-politiker utåt håller en anti-imperialistisk position och påstår sig ha gett jänkarna en föreläsning om hur de sköter sig, men i enrum har man försökt prata sig till amerikanska investeringar i Kerala. Detta åtminstone om vi skall tro de läckta dokumenten, vilket vi enligt CPM inte skall göra eftersom tydligen USA:s diplomater konsekvent inte fattar vad folk säger till dem. De kunde inte uppfatta nyanserna … Det är väl sånt här som kallas “den offentliga lögnen”.

This entry was posted in CPM. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.