Stalin lever i Indien

Jo, det är sant. Mannen på bilden är M. K. Stalin, framstående politiker i den södra delstaten Tamil Nadu och född samma år som Josef Stalin dog (1953).  M.K. står för Muthuvel Karunanidhi som, om jag förstår saken rätt, inte är ett egennamn utan betyder att han är son till Karunanidhi. Och denne Karunanidhi måste ha uppskattat den gamle sovjetledaren.

Namnet skrivs så här på tamilska மு.க. ஸ்டாலின். Stalin är ledare för partiet DMK, Dravida Munnetra Kazhagam ( திராவிட முன்னேற்ற கழகம்) vars politik anges som socialdemokratisk och populistisk. Vill man se på indisk politik på nätet så har Stalin en officiell hemsida, Till och från har han problem med såväl polis som politiska motståndare, och här kan man läsa om ett aktuellt fall.

This entry was posted in M. K. Stalin. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.