Saibaba utsläppt mot borgen i tre månader!

Engelskläraren som har blivit en symbol för motståndet mot den indiska regeringens storbolagsvänliga och repressiva politik släpptes nyligen ur fängelset.

Indiens högsta domstol beslutade att Saibaba skall ha rätt att besöka ett sjukhus för att undergå behandling för sin deformerade ryggrad m.m. Saibaba är rullstolsburen sedan födseln och har flera allvarliga åkommor. Ena armen har helt lagt av under tiden i sjukhuset och revbenen pressas in i lungorna, Hans läge är fortfarande allvarligt och domstolen bara har släppt honom mot borgen i tre månader. Domstolsbeslutet innehåller restriktioner som bl.a. innebär att han inte får kommunicera via internet under tiden i frihet.

Fortsätter göra motstånd
I fängelset har han fortsatt att göra motstånd och har bekämpat tortyren av medfångar och han har studerat marxistiska böcker och översatt anti-imperialistisk litteratur till lokala indiska språk.

Läs en intervju med honom efter frisläppandet:
http://scroll.in/article/739670/why-is-the-government-afraid-of-me-i-am-90-disabled-but-i-think-i-write-gn-saibaba

http://indianexpress.com/article/india/india-others/jailed-for-alleged-maoist-link-du-professor-gn-saibaba-gets-bail/

ba37ed68-4152-4d13-968e-c7b4271ed652

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.