Ca 3000 aktivister arresterade i räder i delstaten Telengana

Tusentals aktivister från vänsterpartier och massorganisationer greps runt om i delstaten Telangana under onsdagen i ett försök att stoppa en marsch till delstatsmyndigheterna för att protestera mot att två påstådda naxaliter skjutits av polisen.

Ledare och medlemmar i olika organisationer greps i olika distrikt för att hindra dem från att ta sig till Hyderabad för att ha delta i en marsch som organisationen Telangana Democratic Front (TDF) kallat till.
Akademikern Chuka Ramaiah hölls i husarrest i Hyderabad men han sa gripandena inte kommer stoppa rörelsen.

Den centrala myndighetsbyggnaden i hjärtat av staden har nästan förvandlats till en fästning när polisen blockerade vägarna som leder upp mot myndighetsbyggnaden. Ett stort antal poliser var utplacerade i området för att förhindra demonstranter att komma fram.

En spänd stämning rådde vid Osmaniauniversitetet när studenter samlades på campus för att marschera i strid med polisens order. Poliser i kravallutrustning utplacerades vid grindarna för att hindra studenter från att komma ut.

Mängder av studenter och deras ledare arresterades på Osmaniauniversitetet och Nizam College redan under tisdagkvällen.

De som arresterades i stadsdelarna Warangal, Khammam, Mahabubnagar, Karimnagar, Medak och Nalgonda inkludera kvinnor och många studenter.  De har rest krav på delstatsregeringen och krävt  ett slut på “fake encounters” (påhittade skottväxlingar som polisen diktar upp för att mörda obekväma personer).

Communist Party of India-Marxists Telanganasekreterare T. Veerabhadram sa att 3000 till 4000 aktivister greps i hela delstaten. De påstådda naxaliterna Shruthi och Vidyasagar dödades nära Medaram i Warangaldistrikt den 16:e september. 370 organisationer, däribland 10 vänsterpartier och grupper som kämpade för ett självständigt Telangana har gått samman under TDFs paroll mot “fake encounters” för att fördöma morden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.