G N Saibaba dömd till livstids fängelse

Den rullstolsburne universitetsläraren G N Saiaba (som varit på besök i Sverige) dömdes till livstids fängelse den 7 mars med stöd av en lag som kritiserats för att vara fascistisk. Enligt domstolen så har han arbetat öppet som en försvarare av naxaliterna. Många intellektuella i Indien är upprörda över att staten angriper och tystar en kritiker som har försvarat daliter och ursprungsbefolkningens rättigheter.

I Tyskland hölls nyligen en demonstration för att uppmärksamma politiska fångar. I demonstrationen fanns ett Saibaba-block från vilken bilden ovan är tagen. Kampen går vidare och domen kommer enligt Saibabas fru så klart att överklagas.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 thoughts on “G N Saibaba dömd till livstids fängelse

  1. Leif Stålhammer

    G N Saiaba must immediately be set free! This is a Scandal of first Degree!
    In Sweden we shall inform every Media of this outrageous treatment by the Indian Govenement calling itself Democratic!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.