Feministiskt Forum sänker indienmöte?

120322-indiensolidaritet-fana-umea

Lokalgruppen i Umeå håller ikväll på med de sista förberedelserna inför det första brett annonserade indienmötet i Umeå. En olycklig omständighet är att mötet har råkat hamna på samma dag som det välbesökta Feministiskt Forum i Umeå. Flera intresserade har avböjt att komma eftersom de är arrangörer på Feministiskt Forum. Hur kommer det att gå och hur hanterar lokalgruppen denna omständighet? Erik som är talesperson för lokalgruppen svara på våra frågor.

 

Vad sysslar ni med just nu?

Vi färdigställer en banderoll som skall ha sin premiär på lördag i folkets hus.

Hur har ni förberett aktiviteten?

Vi har gjort en affisch och satt upp den så mycket som vi har kunnat, vi har skrivit ut affischer i färg och satt upp på anslagstavlor, bibliotek, busshållsplatser m.fl. ställen. Vi har även gjort reklam på internet, gjort mejlutskick och använt facebook.

Vad tror du ger mest?

I dagsläget har vi inte satt upp så många affischer som skulle vilja för att vi inte är så många i lokalgruppen. Det viktigaste är att prata med personliga kontakter och internet faktiskt, att vi mejlar folk, och gör reklam via facebook. Vi hoppas att afficheringen blir bättre i framtiden.

Hur gör ni banderollen?
Vi skriver ut texten på overheadplast, sen lägger vi den på en overhead och lyser den på en vägg där vi har hängt upp banderollen, vi målar konturen med blyerts. Efter det fylller vi i med textilfärg, man kan göra ganska avancerade mönster, i den här varianten är texten gul och det står Indiensolidaritet Umeå, det blir som en banderoll för lokalgruppen.

Vad har textilfärgen för fabrikat?
Märket är “Palett”, och det är en variant speciellt för mörka tyger.

Vad blir kostnaden för hela banderollen?
Tyget gick på ungefär 130 kr, 2,5 meter tyg, färgen har gått på 50 kr, max 200 kr för hela banderollen.

Är du orolig inför lördagen?
Att ingen skall komma är ju alltid ett orosmoment, det blir inget massmöte, frågan är helt ny och främmande för många, men det kommer en del folk, jag har pratat med en del som jag vet kommer, förhoppningsvis kommer det finnas en publik.

Har ni någon bössa?
Nej tyvärr, vi har inte skaffat någon men vi kanske kan fixa en. Det skulle vara bra om någon kunde ta med en bössa.

Vad tror du är det viktigaste att förmedla på mötet?
Viktigt att framhäva att det pågår en revolutionär kamp, att det finns förtryck och repression, att lyfta fram bägge sidor, hur mångsidig kampen i Indien är, att naxaliterna inte är terrorister, att de är en bred och folklig rörelse, att de har ett himla brett stöd viktigt och få fram.

 

This entry was posted in Solidaritet, Sverige. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.