Tredje indienkvällen avverkad

maincontentbild-indienkvall

I helgen hölls den tredje i raden av indienkvällar som har kommit att utgöras av mat i stora mängder och en rad dokumentärfilmer om Indien.

 

Kvällen började med att det hölls en omröstning om vilka filmer som skulle visas. Det visade sig vara helt meningslöst eftersom vi hann se allihopa. Det röstades om följande fem “paket” med filmer: 1. Jan Myrdal i Indien. 2. Tempelprostitutionen. 3. Föredrag av Palagummi Sainath. 4. Filmer om det brittiska gruvföretaget Vedanta. 5. Koncentrationsläger för naxaliter.

 

Koncentrationslägerfilmen och filmen om tempelprostitutionen vann efter lite strul då flera filmer hade samma antal röster. Efter omröstningen hölls ett litet tal om syftet med indienkvällen som inte var särskilt uppskattat av åhörarnas ansiktsuttryck att döma.

 

Efter att vi serverats öl och vin satte vi igång att äta en hejdundrande festmåltid med kyckling och lammkött i så stora mängder att även vår mest extrema storätare kunde äta sig fullständigt proppmätt. Kockarna applåderades vilket gjorde dem en smula generade men glada.

 

Efter maten såg vi alla filmer i sträck, en kär medlem somnade under Jan Myrdals tal på engelska men vi andra plöjde igenom en hel mängd filmer. Efter filmerna om Vedanta sjöng vi den nya sången “Vedanta Company” vars melodi påminner om en Cornelislåt. Frågan om 1:a maj diskuterades hit och dit. Någon tyckte att vi kanske inte skulle göra något alls eftersom Indiensolidaritet inte är en organisation särskilt för arbetarklassen. 1:a maj är ju arbetarklassens dag. Det var dock ingen annan som tyckte det och vi planerade lite löst att vi skall gå till flera olika arrangemang. En del tyckte vi borde lägga vikt vid att sprida material på Vänsterpartiets arrangemang medan andra tyckte att vi borde vara på Kommunistiska Partiets möte eftersom Jan Myrdal höll tal där förra året på Sergels torg i Stockholm.

 

This entry was posted in Solidaritet, Sverige. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.