Radikala dehlistudenter om barnvåldtäkterna

article-2306516-1934137A000005DC-105_306x423En tioårig Dalitflicka blev våldtagen av en man från den dominerande kasten i byn och mamman till flickan hittade henne medvetslös. Familjen till flickan beslutade att lämna in en polisanmälan då de var hotade av den dominerande kasten. Familjen blev ombedda att glömma “händelsen”. Fast besluten närmade sig mamman till flickan polisstationen. Eftersom ingen rättvisa finns för Daliter i Indien i det nuvarande systemet blev flickan inlåst av polisen och hållen i förvar över hela natten medan mamman hjälplöst väntade utanför stationen. Flickan släpptes först nästa morgon när lokalbefolkningen blev varse och mötte upp utanför polisstationen och protesterade.

Medan vi ständigt matas av den härskande klassen om stigande BNP och hur Indien snabbt blivit en global supermakt, får vi inte höra om de ökande grymheterna mot de allra fattigaste och lägst stående Dalitena. /Pia Elisabeth Hanzén

DSU, en demokratiskt oberoende studentkår i Jawal Nerhu Universitet och aktiv på JNU Dehli Universitet.

http://dsujnu.blogspot.se/2013/04/no-revolution-without-annihilation-of.html

This entry was posted in Dalit, Politik. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.