Brev till Indiens president

01TH_DETAIN_1444202f

Bäste herrn,

Det är oerhört smärtsamt att konstatera att jag kommer från en adivasifamilj (stamfolk) som fördrevs i samband med ett bevattningsprojekt 1980 och aldrig fick någon ersättning och mina föräldrar mördades brutalt 1990. Men jag lyckades överleva. Den 30 april, 2013, har man invigt ett kraftverksprojekt (Jindal Steel & Power Ltd) i Sundarpahari i Goddadistriktet i delstaten Jharkhand. Dock verkar det som om stamfolk inte tillåts framföra sin oro till dig. Stamfolk från 11 byar hade samlats nära Sundarpahari för att höja sina röster mot projektet och en del av dem redan hade fördrivits under byggandet av Sundardammen och nu kommer åter fördrivas av Jindalprojektet. Dessa stamfolk fängslades på polisstationen i Sundarpahari istället för att någon lyssnade till deras vädjan.

Läs hela brevet här:

http://jharkhandmirror.org/2013/05/01/a-letter-to-the-president-of-india/

This entry was posted in Anti-storbolag, Folkrörelsen, Förtryck, Jharkhand and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.